Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Polévka s červenou čočkou
Autor: Eva
Datum přidání 01.03.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
25 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • zeleninový vývar
  • červená čočka
  • kedlubna, pórek 
  • mrkev, celer, petržel
  • trochu mletého zázvoru a másla

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Základem mých polévek je téměř vždy zeleninový vývar z natí. Posbírám na zahrádce podle sezóny natě od zeleniny, třeba i listy kedlubny. Dávám je také do mrazáku, aby byla dobrá polévka i v zimě. Fantazii se meze nekladou. Použiji i dřevnaté části.Vývar máme hotový a protože červená čočka je velice brzy měkká, nemusíme jí tak dlouho vařit. Nakrájenou zeleninu přidávám postupně od nejtvrdší kedlubny po pórek. Je to z důvodu zachování co nejvíce vitamínů. Před koncem přidáme trochu mletého zázvoru a po odstavení rozpustíme plátek másla. 

Tipy na vylepšení

Kdybychom chtěli obměnit chuť polévky, kořenovou zeleninu napřed osmažíme na másle.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty