Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Nepečený jablkový dort
Autor: neznámý
Datum přidání 07.03.2015
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: 40 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 6 jablek
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 balíček piškotů (nepoužijeme celý)
  • 1 vanilkový puding
  • skořice dle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,09 g 40,51 g 1,75 g 771,48 kJ (184 kcal)
celkově 24,68 g 324,11 g 13,99 g 6 171,80 kJ (1474 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jablka nastrouháme najemno a dáme vařit do hrnce tak, aby byly přelité. Od té doby, kdy se jablka začnou vařit, tak do nich přidáme puding, skořici a třinový cukr. Mícháme do té doby, než směs zhoustne. Připravíme si kulatou dortovou formu nebo něco, z čeho se to bude dobře vyklápět. Na dno položíme piškoty a zalejeme směsí, můžeme posypat špetkou skořice. Opakujeme do té doby, až naplníme celou formu. Poslední vrstvu dáme jablečnou směs. Dáme vychladit zhruba na 1-2h do chladničky. Vyndáme, vyklopíme a krájíme jako klasický dort.

Tipy na vylepšení

Do jablek můžeme přimíchat broskve, ale přidáme je až se skořicí a cukrem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 7.03.2015 - 13:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

+huricane-expMěla jsem zrovna k dispozici jablka na rychlou spotřebu, tak jsem zvolila tento dortík a paráda! Během vaření jsem jablka podlila hodně vodou, ale ještě jsem poté musela dolévat. I když pustí šťávu, je třeba myslet na to, že se hodně vody odpaří. Pudink jsem pak nasypala rovnou k rozvařeným jablkám, ale je možná lepší ho rozmíchat v teplé vodě zvlášť, aby nevytvořil hrudky. Co se dochucení týče, tak osladit to můžete vždy podle chuti, skořicí také nic nezkazíte. Já jsem ještě přidala trochu citrónové kůry. 

huricane-exp | 8.12.2014 - 20:58
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

nic moc autor píše že jablka mají byt přelité což si myslím že je chyba jablka mají vlastni štávu natáhnou do sebe vody a vody jablka jsou pak bez chuti a jak to autor myslel s tím pudinkem ten puding uvařit zvlášt a pak smíchat nebo to nasypat k tem jablkům sirový. asi sem to udělal špatně ale smíchal jsem puding ve vodě aby se to rozředilo a pak nalil k jablkum aby to zhoustlo jabka a puding naprosto bez chuti tak bud to dělam špatně nebo je to špatnej recept.

Jana | 8.12.2014 - 20:00
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Taky často dělávám,zkusila jsem do uvařené hmoty vmíchat tvaroh ve vaničce.Pak jsem prokládala piškotama.Bylo to taky moc dobré 

carme | 17.08.2011 - 08:44
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Myslím, že vím co budeme mít zítra jako zákusek. Vypadá jednoduše a určitě bude výborný.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty