Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Mandlový chléb
Autor: neznámý
Datum přidání 29.08.2012
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
70 min
Doba vaření: 55 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g špaldové mouky
  • 200 g žitné mouky
  • 360-370 ml vlažné vody
  • 80 g mandlových vloček
  • 1 hrst otrub (pšeničné, kukuřičné,...)
  • 15 g droždí
  • 1 lžička soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,04 g 47,16 g 5,76 g 1 182,78 kJ (282 kcal)
celkově 80,39 g 471,55 g 57,56 g 11 827,84 kJ (2825 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do středně velké misky nasypeme odvážené množství špaldové a žitné mouky. Dále přidáme otruby, mandle a sůl. Promícháme. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zalijeme trochou vlažné vody a opatrně při míchání necháme rozpustit. Jakmile je droždí rozpuštěné, přidáme zbytek vody. Uhnětené těsto přendáme do chlebové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Necháme necelou hodinu přikryté utěrkou kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi 55 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

karča | 29.08.2012 - 08:45

Prosím, je tento chléb o upečení spíše hutný nebo nadýchaný???

Dita | 29.08.2012 - 08:45

Čím více žitné, tím je chléb sytější a tedy i hutnější, ale taky moc dobrej. Jestli chceš lehčí tak si tam přimíchej ještě pšeničnou mouku bílou, uber si třeba ze špaldový 100g a dej místo toho bílou. Sice nedodržíš recept, ale já takhle měním recepty často ke svému. Asi se do něj taky pustím.

Nejnovější články

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Další zajímavé recepty