Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bazalkovo-ricottová pomazánka s baklažánem a sušenými rajčaty
Autor: neznámý
Datum přidání 26.09.2012
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Suroviny na pomazánku:
  • 100 g ricotty
  • 1 PL limetkové šťávy
  • 2 PL olivového oleje
  • hrst bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

 Dále budeme potřebovat:
  • 1 baklažán
  • sušená rajčata
  • olivový olej
  • sůl
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,93 g 9,69 g 9,68 g 601,56 kJ (144 kcal)
celkově 11,79 g 29,08 g 29,03 g 1 804,67 kJ (431 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Všechny suroviny spolu rozmixujeme. Baklažán jemně osolíme a necháme 10 minut odstát, aby pustil šťávu. Potom ho z obou stran ugrilujeme na pánvi. Podáváme pečivo s pomazánkou a na vrch poskládáme plátky baklažánu a sušená rajčata. Pro svěží chuť pokapeme limetkovou šťávou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty