Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kuřecí rolka s bramborem
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 120 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 ks prsních kuřecích řízků
  • 4 ks plátkového sýra
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 250ml smetana ke šlehání 33% 
  • 200 g sýru (bez barviva E160b)
  • 2 vejce
  • 1 lžička himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 35,21 g 18,96 g 36,89 g 2 075,68 kJ (496 kcal)
celkově 176,06 g 94,79 g 184,45 g 10 378,40 kJ (2479 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Chlazené kuřecí prsní řízky naklepeme. Aby jste si zbytečně nepřidělali práci následným úklidem po naklepávání řízků, pomůže vám k tomu igelitový sáček. Na prkénko si rozložíme kuřecí plátky, okořeníme, přiložíme igelitový sáček a poklepeme. Naklepané maso vložíme do misky s víčkem, lehce pokapeme olivovým olejem a necháme nejlépe přes noc uležet v ledničce. Smetanu, vejce a nastrouhaný sýr smícháme v misce. Do máslem vymazané zapékací misky nasypeme na větší kousky omyté brambory. Z kuřecích plátků uděláme rolku, kterou zabalíme s plátkovým sýrem a kuřecí rolky vložíme s okrajovým koncem dolů  do zapékací misky na brambory. Polijeme vaječnou směsí. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů přikryté víkem dozlatova.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Další zajímavé recepty