Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kuřecí nudličky s restovanými bramborami
Autor: neznámý
Datum přidání 25.07.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • Kuřecí nudličky:
  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžičky kari koření
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • sůl podle chuti

Opečené brambory:

  • 1 1/2 kg brambor
  • 30 g celerové natě
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky kari
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 350 g hlávkového zelí
  • 200ml vody

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 28,79 g 57,16 g 1,76 g 1 630,12 kJ (389 kcal)
celkově 143,93 g 285,82 g 8,82 g 8 150,61 kJ (1947 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na nudličky či kostičky a smícháme s olejem a solí. Maso na pánvi nejprve zprudka osmahneme než se nám zatáhne. Oheň stáhneme, přidáme kari koření, zázvor, lehce podlijeme vodou a podusíme. Jakmile se voda vyvaří a jeli maso již měkké vmícháme kečup a ještě minutku povaříme. Brambory očistíme, pokrájíme na kostičky a uvaříme společně s kmínem a solí do měkka. Na olivovém oleji orestujeme zcezené brambory, přidáme sladkou papriku s kari, po chvíli přisypeme na jemno nasekanou celerovou nať. Po pár minutách restování můžeme podávat samotné nebo v této kombinaci s kuřecím masem a zelím.Zelí podusíme asi 15 minut pod pokličkou. Během vaření hlídáme, aby se voda nevypařila a případně dolijeme. Dusíme za občasného míchání samotné bez žádných jiných dalších ochucovadel. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 6.01.2017 - 15:22

No, nevím kdo sestavoval tento recept,ale teda vůbec to váhově neodpovídá a pět porcí? Tak to asi těžko. Jako 1 a 1/2kg brambor na půl kila maso,je dost nepoměr. Na obrázku to ovšem vypadá hezky. Jako ale co mám teď dělat s tolika brambor? A nakonec mi až tak nechutnali a to jsem tam dala dost oleje pod ně a přeci jsou suché,takže nic moc. A maso, toho bylo fakt málo a ještě k tomu žádná šťáva. Zelí mi k tomu moc nešlo,jen povařené bez ničeho,tak nakonec,když jsem viděla trochu toho masa a bez šťávy tak jsme přidala vodu a trochu toho zelí do toho,no nevím,nevím. Nedivím se,že autor je neznámý. Zbytek jídla budu muset nastavit,zelím, kečupem a vodou ještě. Nedá se nic dělat,ale zklamal mě tento recept :-(

zuzicek.milacek@ | 25.07.2011 - 08:53

Moc nám chutnalo. Vynachala jsem pouze kari koření, které je pro nás moc aromatické.:-)

davsuch@ | 25.07.2011 - 08:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dobra bašta. Originální na tom jsou ty brambory. Vhodné pro lidí co mají rádi kari

iv.kohoutova@ | 25.07.2011 - 08:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vynikající, vynechala jsem pouze zázvor, který nemám ráda. Nejlepší na tom byl ten kečup.

Anna726 | 25.07.2011 - 08:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Kari koření jsem taky vynechala.Jinak mě to chutnalo.

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty