Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Karbanátky z květáku a ovesných vloček
Autor: kukurica
Datum přidání 04.07.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 2 vejce
  • 1/2 balíčku ovesných vloček
  • 2 větší mrkve
  • česnek (dle chuti)
  • celozrnná strouhanka 
  • majoránka
  • sůl
  • koření dle chuti 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 14,35 g 46,98 g 7,21 g 1 211,47 kJ (289 kcal)
celkově 57,42 g 187,91 g 28,85 g 4 845,86 kJ (1157 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky a lehce povaříme (pár minut) v osolené vodě. Vyndáme z vody a necháme vychladnout. Ovesné vločky nasypeme do mísy a zalijeme vodou. Necháme je alespoň 5-10 min nabobtnat, aby změkly (místo vody lze použít i mléko). Vychladlý květák pokrájíme a smícháme s nabobtnalými ovesnými vločkami. Přidáme vajíčka, nastrouhanou mrkev, česnek, majoránku. Dochutíme solí, popřípadě pepřem a kořením. Polévkovou lžící pak vkládáme jednotlivé bochánky do mísy se strouhankou. Zlehka obalíme a ihned smažíme. Pánev potřeme tenkou vrstvou oleje pomocí ubrousku. Výborné jsou s vařenými rannými brambory a rajčatovým salátem.

Tipy na vylepšení

Pro vylepšení můžeme přidat uzený tempeh nebo nivu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty