Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kapustové kari rizoto
Autor: breera@
Datum přidání 26.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • menší cibulka
  • půl hlávky kapusty
  • zeleninový bujón (bez glutamanu)
  • kari koření
  • stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • zakysaná smetana
  • rýže natural (příp. kuskus,bulgur, jáhly..)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na olivovém oleji zpěníme cibulku dozaltova, poté přidáme na kostičky nakrájenou kapustu společně s kostkou zeleninového bujónu a dusíme cca 10 min než změkne kapusta a vypaří se voda. Pak přidáme prolisovaný stroužek česneku, 1-2 lžičky kari koření, sůl, pepř a přidáme zakysanou smetanu. Přimícháme uvařenou rýži-rizoto.Nebo do směsi přimícháme kuskus,bulgur...cokoli :)

Tipy na vylepšení

Nebo do směsi přimícháme kuskus,bulgur...cokoli :)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

kuchy | 26.09.2012 - 10:28
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Rizoto jsem dělal z listů kapusty z farmářské bedýnky, rýže parboiled, maminčina česneku a cibule, thaiského kari, místo bujónu mám koření vegetka, čeknou sůl a pepř. Smetanu jsem nepoužil. Cenu odhaduji na 30kč/3porce dobroty :)

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty