Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kapustová bábovka
Autor: neznámý
Datum přidání 18.08.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
35 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena: nehodnoceno
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 8 ks cca listů kapusty
  • 1 hrníček rýže
  • 40g uzeného tempehu
  • 1 trs kudrnaté petrželky
  • 1 mrkev
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky medvědího česneku
  • 5 ks hřebíčku
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Propranou rýži uvaříme s hřebíčkem podle návodu na obalu. Kapustové listy spaříme horkou vodou a krátce povaříme pod pokličkou dokud nám neslehnou. Zároveň s kapustou uvaříme i mrkev, tu vyndáme z hrnce o něco déle. Mrkev však uvaříme pouze do poloměkka. Do misky si nasekáme petrželku, tempeh, přidáme medvědí česnek a uvařenou rýži ze které jsme vyndali hřebíčky. Dále pokrájíme mrkev a vmícháme vejce. Lehce osolíme. Formu na bábovku vyložíme listy kapusty (5ks by mělo stačit). Pokud se listy příliš kroutí nařízneme je nožem. Zbylé listy pokrájíme na drobno a vmícháme do rýže. Směs přesypeme do formy a pomocí lžíce rozprostřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut.Podáváme například s bramborovou kaší

Tipy na vylepšení

Kdo chce může ke konci posypat ještě sýrem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Monika | 18.08.2012 - 13:06

výborné jídlo :) na můj vkus jsem akorát použila asi dvakrat tolik tempehu a vice vajíčka a stačí úplně bez přílohy...

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty