Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jáhlové kytičky s pečenou dýní
Autor: neznámý
Datum přidání 28.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček jáhel
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 jarní cibulka
  • kmín drcený
  • sladká paprika
  • 1 lžíce olivový olej
  • sůl

Dýně:

  • 1/4 dýně hokkaido
  • olivový olej
  • provensálské koření
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 1,61 g 9,49 g 4,30 g 334,57 kJ (80 kcal)
celkově 16,15 g 94,89 g 43,05 g 3 345,65 kJ (799 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jáhly několikrát propereme horkou vodou, přesypeme do hrnce a zalijeme 2 hrníčky vody. Uvaříme doměkka (spíše lehce rozvaříme, aby nám držely pohromadě). Na troše oleji zesklovatíme cibulku, přidáme jarní cibulku a na hrubo nastrouhanou mrkev. Do misky nasypeme uvařené jáhly, ještě teplé, lépe se s nimi pracuje. Vmícháme osmahnutou mrkev s cibulí a okořeníme. Plech vyložíme pečícím papírem. Do formičky libovolného tvaru lžicí napěchujeme jáhlovou směs, hodně umačkáme a přemístíme na plech. Jáhlové placičky pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 15 minut.Dýní omyjeme, zbavíme jadérek a oloupeme. Pokrájíme na měsíčky. Dýni loupejte a krájejte s opatrností, lehce se můžete nožem zranit. Měsíčky potřeme olivovým olejem, mírně osolíme a posypeme provensálským kořením. Pečeme v troubě na 190°C asi 20 minut. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty