Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jáhelník
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 07.02.2011
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g jáhel
  • 0,5 l mléka
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 20 g másla
  • hrst rozinek
  • 1 jablko
  • 1 malý meruňkový kompot
  • 30 g třtinového cukru do bílků

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,24 g 41,93 g 5,92 g 916,06 kJ (219 kcal)
celkově 41,94 g 335,41 g 47,37 g 7 328,50 kJ (1750 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jáhly spaříme 2x vroucí vodou. Poté nasypeme do hrnce s mlékem, přidáme cukr a vaříme do změknutí. Poté vmícháme máslo, ovoce a hrozinky a necháme chvíli vychladnout. Až je směs vlažná, přimícháme 2 žloutky. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Ušleháme sníh ze dvou bílků, přimícháme 30 g cukru a navršíme na těsto. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 - 20 min.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Marci | 7.02.2011 - 16:55
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Chuťově dobré, ale bohužel nám to vůbec nedrželo pohromadě a bez lžičky se vůbec nedalo jíst

Nejnovější články

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Další zajímavé recepty