Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablečný perník
Autor: Viťa
Datum přidání 12.02.2013
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 700 ml jablečného moštu
  • 300 g sušeného ovoce ( meruňky, rozinky, švestky)
  • 200 ml sezamového oleje
  • 1/2 špaldové celozrnné mouky
  • 150 g sušené syrovátky
  • 2 lžíce prášku do pečiva bez fostátu
  • 2 lžíce perníkového koření
  • lžíce kakaa
  • kokos (na posypání)

Poleva

  • 100g kvalitní hořké čokolády
  • 2 lžičky kokosového oleje
  • 2 lžíce zakysané smetany
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,56 g 34,35 g 27,82 g 1 642,72 kJ (392 kcal)
celkově 30,72 g 412,16 g 333,90 g 19 712,67 kJ (4708 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Sušené ovoce povaříme s jablečným moštem. Potom rozmixujeme a přidáme olej a necháme vychladnout.Zbytek ingrediencí na těsto smícháme dohromady a přidáme směs sušeného ovoce, moštu a oleje. Pořádně promícháme.Pečeme asi na 160 stupňů na plechu o velikosti 30x40cm.Po upečení necháme vychladnou a připravíme si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme kokosový olej a dvě lžíce studené zakysané smetany a touto směsí potřeme upečený perník. Posypeme kokosem a je hotovo.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Další zajímavé recepty