Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hráškový kotlík
Autor: Lucka
Datum přidání 06.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 1/2 krabice předvařeného hrášku
  • troška celeru a petržele
  • 1 cibule
  • trošku mrkve
  • 1 stroužek česneku
  • kvalitní máslo
  • hladká mouka¨
  • majoránka
  • vývar (nejlepší je z uzeného masa)
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdřív si dám vařit hrách společně s kořenovou zeleninou. Vařím hodně do měkka a poté přepasíruji hrách přes síto.Přiliju si  vývar z uzeného (ten je zde opravdu základní - dodává tu pravou chuť) a dám opět vařit, pak si přidám prolisovaný česnek, majoránku a pořádně osolím. Nakonec si udělám jíšku z mouky, másla a metličkou jí zašlehám do polévky, vše společně ještě vařím tak 15 minut. Když je hotová, dozdobím pár kuličkami hrášku.Správně by měla být ještě osmažená houska nebo ta zavářka křupavá, já bohužel neměla, tak jsme si přidali navrch plátky lehce osmahnuté cibule. Dobrou chuť.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty