Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hrachový krém s česnekovými krutony
Autor: neznámý
Datum přidání 13.03.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g zeleného hrachu
  • 50 g krutonů (popř. bagetka)
  • 1/4 celeru
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžíce másla
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,71 g 26,39 g 6,39 g 818,93 kJ (196 kcal)
celkově 26,13 g 79,18 g 19,17 g 2 456,78 kJ (587 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Hrachová polévka je velice jednoduchá na přípravu. Stačí si jen přes noc namočit hrách do vody. Druhý den vodu slijeme a uvaříme v nové vodě. Hrách by měl být ponořený asi 1 cm pod úrovní hladiny vody. Po 15 minutách přidáme na kostičky pokrájený celer. Mezitím si na trošce másla osmahneme krutóny. Když nám trochu zezlátnou, přidáme rozmačkaný česnek a už velmi krátce společně osmahneme. Pozor, aby se nepřipálil. Jakmile je hrách měkký (trvá to asi 20 minut, ovšem záleží na typu), umixujeme ho do hladkého krému ponorným mixérem. Ochutíme solí a rozpustíme máslo. Do polévky ještě rozmačkáme 2 stroužky česneku a přisypeme majoránku.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Frodik | 16.03.2014 - 10:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dobrota

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty