Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Houbový guláš
Autor: neznámý
Datum přidání 19.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4-5 brambor
  • 6 žampiónů
  • 5 rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • gulášová paprika sladká
  • 2 lžíce kudrnaté petrželky
  • 2 lžíce špaldové mouky
  • drcený kmín, mletý koriandr a fenykl
  • 1 lžička másla
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,23 g 26,32 g 3,25 g 685,16 kJ (164 kcal)
celkově 24,92 g 105,28 g 13,00 g 2 740,64 kJ (655 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na drobno pokrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme plátky hub a společně krátce opečeme. Oheň ztlumíme, poprášíme sladkou paprikou a mícháme, dokud nám paprika nepustí barvu. Přidáme na kostičky pokrájené brambory, drcený kmín a sůl, zalijeme horkou vodou a vaříme pod pokličkou. Zhruba po 10 minutách vaření přidáme koriandr a fenykl. Po další chvíli přidáme na kostičky pokrájenou papriku. V malém množství vody si rozmícháme mouku a rajčata pokrájíme na kostičky. Obojí přidáme do hrnce, jakmile je zelenina téměř měkká. Nasekanou petrželku a prolisovaný česnek vmícháme na úplný závěr. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty