Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Fazolový guláš s bramborem a tempehem
Autor: neznámý
Datum přidání 26.05.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g fazolí
  • 90 g uzeného tempehu
  • 4 brambory
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • 3 stroužky českého česneku
  • kmín
  • sušená bazalka
  • libeček
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky kuzu
  • himalajská sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,20 g 11,94 g 4,29 g 439,07 kJ (105 kcal)
celkově 33,61 g 95,50 g 34,36 g 3 512,57 kJ (839 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Fazole propereme a namočíme nejlépe přes noc nebo alespoň na 8 hodin. Vodu z namáčení vylijeme a přilijeme vodu čerstvou, ve které fazole dáme vařit. Jakmile dojde voda k varu, oheň zeslabíme, pokud se tvoří pěna po okrajích, vyjmeme ji a vaříme pod pokličkou na mírném ohni. Mezitím si pokrájíme tempeh, brambory, mrkev a petržel na malé kousky. Na oleji v jiném hrnci osmahneme cibulku. Zhruba po půl hodině jsou-li fazole téměř měkké, přelijeme do hrnce k cibulce, přidáme pokrájenou zeleninu, tempeh a kmín a vaříme společně do změknutí. Pár minut před koncem přidáme sušené bylinky, prolisovaný česnek, osolíme podle chuti a vlijeme kuzu, které jsme si před tím rozmíchali v hrníčku s vodou.

Tipy na vylepšení

Můžeme přidat ještě trochu shoyu omáčky podle chuti.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

dusan666nasud | 5.11.2013 - 14:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty