Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Fazole na mrkvi s pečenými brambory
Autor: Sunriska
Datum přidání 11.07.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 5 středních brambor
  • 1 hrníček fazolí
  • 2 mrkve
  • 1 hlavička žampionu nebo hrst sušených hub (domácích)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sušená bazalka
  • drcený kmín
  • olivový olej na pokapání brambor
  • kokosový olej
  • pepř
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,42 g 44,22 g 15,90 g 1 511,35 kJ (361 kcal)
celkově 16,83 g 88,44 g 31,79 g 3 022,71 kJ (722 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si omyté a oškrábané brambory nakrájíme na kostičky. Rozložíme je na plech na pečící papír, pokapeme olivovým olejem, posypeme drceným kmínem, bazalkou a osolíme. Dáme péct cca na 30 minut na 200 °C. Během pečení brambory hlídáme, občas promícháme, aby se z některé strany příliš nepřipálily. Mezitím si dáme do hrnce vařit fazole (nejlépe ještě předem na pár hodin namočit do vody). Na pánvi si rozehřejeme kokosový olej, na hrubém struhadle nastrouháme mrkve, nakrájíme cibuli a česnek a společně mírně restujeme. Přidáme nakrájený žampion (sušené houby namočíme do horké vody a přidáme až ke konci) a poté přilejeme horkou vodu. Směs přiklopíme pokličkou a necháme dusit, dokud mrkev nezměkne. Ke konci osolíme a opepříme (výborný je kayenský pepř - stačí jen malá špetička!). Když se fazole dovaří, přidáme je ke směsi na pánvi a promícháme. Podáváme s opečenými brambory. Na vrch můžeme posypat mořskou řasou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Další zajímavé recepty