Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dýňové lívance
Autor: Zdravá máma
Datum přidání 06.03.2013
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrnku špaldové mouky
  • 1 lžička sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky sušeného mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1 hrnek podmáslí
  • 1 hrnek dýňového pyré
  • 2 vejce
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce třtinového cukru

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,00 g 65,20 g 5,50 g 1 485,08 kJ (355 kcal)
celkově 80,03 g 521,56 g 44,04 g 11 880,60 kJ (2837 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V jedné míse smícháme suché suroviny a v druhé míse mokré suroviny. Mokré pak vmícháme do suchých a jemně promícháme. Lívance smažíme bez tuku na středním plameni. Z poloviny surovin lze připravit 12 lívanců. Uvedené množství je vhodné pro přípravu velkých silnějších palačinek. Lívance podáváme s javorovým sirupem a zakysanou smetanou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty