Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cuketové zelí
Autor: jitkarezacova@
Datum přidání 02.08.2012
Druh receptu Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg cukety
  • 1 velká cibule
  • 1 velká brambora
  • kmín
  • sůl, pepř, cukr, (ume)ocet 
  • olej na osmahnutí cibulky

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,02 g 12,16 g 3,55 g 388,21 kJ (93 kcal)
celkově 20,06 g 48,64 g 14,19 g 1 552,85 kJ (371 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, pokud je mladá do 20 cm, byla by to naopak škoda a slupku ponecháme. U starší cukety vydlabeme jádřince. Nahrubo nastrouháme. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme cuketu - pokud pustí málo vody, lehce podlejeme (1 dcl vody). Poté přidáme na jemno nastrouhanou bramboru, která nám zelí krásně a zdravě zahustí. Přisypeme kmín, sůl a cukr. Dusíme cca 10 minut. Cuketa se dělá rychle, hlídáme, aby nám nevznikla kaše, ale bylo to ještě zelí. Když je hotovo, dochutíme octem a můžeme podávat. Hodí se k veškerému pečenému masu i třeba jen k domácím bramborovým šiškám, polité cibulkou. Zkrátka jako klasické zelí.

Příběh receptu

Co dělat s každoročně velikou úrodou cuket? Zkuste cuketové zelí. Je zdravé a výborné.

Tipy na vylepšení

Komu by scházel správný šmrnc, přidá si osmaženou slaninku. Chuť je možné vylepšit hrstí čerstvě nasekaného kopru, který přidáme na začátku dušení.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 23.10.2020 - 16:30

jednoduché, zdravé, skvělé

anonymní uživatel | 15.03.2020 - 14:19

Super!!!

jalamo@ | 6.11.2015 - 17:29
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Cuketové zelí jsem udělala minulý týden a muž ani nepoznal, že je to opravdu cuketa. Kopr jsem nepřidávala, ale myslím podle sebe, že by bylo hodně aromatické.

kattusskka | 30.08.2015 - 13:20
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

zdravá mňamka... podávala sem s bramborovým knedlíkem

Dita | 2.08.2012 - 15:06

Ve čtvrtek mi přijede cuketa :), tak to hned vyzkouším. Vypadá to moc dobře.

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty