Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cizrnové lívance
Autor: flybee
Datum přidání 27.12.2011
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 5 min
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g cizrnové mouky
  • 50 g bílé mouky
  • 1 čl mletého indického kmínu
  • 1 nebo 2 čerstvé zelené čili
  • 1/4 čl asafoetidy
  • 3/4 čl kurkumy  
  • 1 čl mletého koriandru
  • 2 pl sekaných koriandrových nebo petrželových lístků
  • 1 1/2 čl soli 
  • 300 ml studené vody
  • 1 čl strouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 nakrájená středně velká rajčata
  • 1 zelený paprikový lusk, nakrájený na kostky
  • máslo nebo ghí na smažení
  • 3 pl citrónové šťávy

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Ve velké míse smíchejte cizrnovou mouku, bílou mouku a dalších osm přísad. Pomalu přidávejte studenou vodu a co nejvíce míchejte, dokud nedostanete poměrně husté lívancové těsto. Jestliže se vám těsto zdá příliš husté, že šťáva z rajčat je zředí. Nyní vmíchejte strouhaný zázvor a kousky rajčat s paprikou. Nechte stát stranou.V pánvi o průměru 20 až 26 cm rozpusťte na středním plameni polévkovou lžíci másla. Nalijte na ni tolik směsi, abyste mohli vytvořit současně dvě placky o průměru 10 až 13 cm. Je mnohem důležitější, aby lívance byly stejnoměrně silné, než perfektně kulaté. Smažte je pomalu po obou stranách tak, aby dostaly zlatohnědou barvu a byly napěněné (asi 4 až 5 minut). Tímto způsobem spotřebujte směs a v případě potřeby přidejte do pánve více másla. Každý lívanec zastříkněte citrónovou šťávou. Podávejte horké.

Příběh receptu

Tento recept na lívance je základní, to znamená, že můžete připravit spoustu chuťových variací přidáním vařené nebo rychle se vařící zeleniny, jako jsou fazolové klíčky, strouhaná mrkev, nasekaná petržel nebo malé kostičky brambor. Z Kršnovy vegetariánské kuchařky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Další zajímavé recepty