Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cizrna na paprice alá kuře
Autor: Frodik
Datum přidání 23.09.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g uvařené cizrny
  • 250 g fazolových lusků
  • 200 ml sojové smetany
  • 2 cibule
  • 1 lžička sušené saturejky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • citrónová šťáva
  • olivový olej
  • sůl
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 18,39 g 44,16 g 13,24 g 1 574,68 kJ (376 kcal)
celkově 91,93 g 220,82 g 66,18 g 7 873,41 kJ (1880 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Cizrnu namočíme přes noc, ráno vodu slijeme a uvaříme v čerstvé vodě. Množství přilité vody by mělo být zhruba 1 cm nad povrchem cizrny. Do hrnce ještě přidáme lžičku saturejky a pozor - vaříme neosolené. Mezitím si v jiném hrnci na olivovém oleji orestujeme cibulku, stáhneme z ohně, poprášíme sladkou paprikou za stálého míchání restujeme, dokud nepustí barvu. Hrnec vrátíme na oheň, přilijeme vodu (nejlépe z varné konvice). Pokud chceme hladkou omáčku, cibuli rozmixujeme. Uvařenou cizrnu rozdělíme na polovinu a část rozmixujeme, tím získáme skvělé zahušťovadlo. Rozmixovanou a celou cizrnu vložíme do hrnce. Přidáme fazolové lusky a vaříme ještě cca 15 minut. Nakonec zjemníme sojovou smetanou a dochutíme citrónovou šťávou a solí. Sojovou smetanu lze nahradit běžnou smetanou.

Tipy na vylepšení

Podáváme s těstovinami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

carme | 23.09.2011 - 15:21
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vypadá to dobře, jakmile si koupím cizrnu vyzkouším.

mitternacht@ | 23.09.2011 - 15:21
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Právě jsem to uvařila a doporučuji! Moc dobré. Jen jsem si to maličko vylepšila - přidala jsem 2 kostky kuřecího bujonu Alnatura (na 500g balení cizrny).

Dita | 23.09.2011 - 15:21
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Ideální na nedělní oběd. Není to nijak pracné a je to jednoduché na uvaření. Jen nezapomenout namočit den předem cizrnu. Je fakt moc dobré.

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty