Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cheesecake
Autor: jakkkdy@
Datum přidání 31.05.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 120 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: 200 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g oblíbených sušenek. 
  • 152 g tradičního másla
  • 750 g smetanového sýra (žervé)
  • 220 g moučkového třtinového cukru (rozemeleme třtinový cukr) 
  • 250 g zakysané smetany 
  • 4 vejce
  • šťáva z poloviny citronu
  • 1 vanilkový cukr 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Rozdrtíme sušenky nadrobno válečkem nebo v robotu příp. v mixeru. Přidáme změklé máslo a promícháme tak, aby vznikla kompaktní hmota. Dortovou formu vymažeme máslem, na dno upěchujeme vrstvu ze sušenkové hmoty. Hmotu nahrneme mírně i na boky formy aby vznikl pevný základ dortu. V troubě vyhřáté na 180 st. pečeme 5 minut. Ve větší míse vyšleháme (můžeme i robotem či ručním šlehačem - ale opatrně) do žervé žloutky, vanilkový cukr. Na závěr vpracujeme sníh z bílků a šťávu z citronu. Krém nalijeme do formy na sušenkový základ a necháme 5 minut odpočinout. Lehce se vpije do korpusu. Do trouby vložíme pekáček s vodou. Dort by nám bez něho vyschnul. Pečeme v troubě na 160 st. asi hodinu. Po půl hodině dort co chvíli kontrolujeme. Jakmile uvidíme, že okraje jsou tuhé a vnitřek se klepe jako puding, vypneme a necháme dochladnout v pootevřené troubě. Až zcela vychladne, přemístíme ho do lednice, kde by měl odpočívat ještě dalších 8 hodin. Cheesecake potřeme zakysanou smetanou, polejeme ovocným pyrém případně dozdobíme ovocem - jahody maliny... 

Příběh receptu

Nechtělo se mi pořád utrácet za dobrý zdravý cheesecake. Nakonec jsem přišla na to, že není tak náročný. Osvědčený recept přidávám.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Další zajímavé recepty