Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Čerstvý sýr s pažitkou
Autor: Jana
Datum přidání 30.05.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 l mléka (nepasterizované)
  • 30 ml jablečného octa
  • pažitka
  • sůl 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
celkově 31,07 g 47,94 g 34,01 g 2 610,66 kJ (624 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejlepší je mléko přímo od kravičky, hlavně musí být plnotučné.Mléko dáme vařit a těsně před bodem varu pomalu přiléváme jablečný ocet, já přidala 30 ml, ale může se stát, že přidáte i trošku víc. Musí se začít oddělovat syrovátka a začnou se tvořit malé hrudky.Potom to přecedíme přes plátýnko a ochutíme solí a pažitkou a necháme tak hodinku vychladnout v ledničce.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Začne dětem ve školních jídelnách více chutnat?

V rámci pořadu Střepiny na TV Nova proběhla reportáž o nově připravovaných…

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

Další zajímavé recepty