Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Brambory zapečené se zeleninou, tofu a sojovou smetanou
Autor: neznámý
Datum přidání 15.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 100 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 větší červené brambory (Bio)
  • 1 středně velká cibule  (Bio)
  • půlka cukety  (Bio)
  • 1/4 květáku (Bio)
  • 1 stroužek česneku  (Bio)
  • 1 rajče (Bio)
  • 1 marinované tofu (možné i bílé nebo smažené)
  • bazalka (Bio)
  • tymián (Bio)
  • sezamový olej
  • mořská sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Do remosky/pekáčku nalejeme trochu oleje, dno pokryjeme na plátky nakrájenými brambory, posolíme, okořeníme bazalkou a tymiánem. Další vrstvu tvoříme na plátky nakrájenou cuketou a taktéž na plátky nakrájeným rajčetem (střídáme dle fantazie). Na to poklademe kolečka cibule a na malé plátky nakrájený stroužek česneku poházíme rovnoměrně navrch. Opět posolíme, okořeníme. V remosce pečeme 30 minut, v troubě dokud brambory nezměknou. Poté remosku/troubu vypneme a vše zalijeme sojovou smetanou (já použila značku Provamel, ale asi je to jedno), a necháme dojít.

Příběh receptu

Vždycky jsem milovala maminčiny brambory zapečené v troubě se zeleninou, zalité smetanou a sýrem. Od doby, kdy jsem začala jíst zdravě, jsem si myslela, že nic takového již nikdy neochutnám. Dnes jsem však vymyslela velice chutnou zdravou obdobu. :)

Tipy na vylepšení

Teď mě napadlo, že by bylo asi dobré vše nakonec posypat na talíři čerstvou natí mladé cibulky či pažitkou. :)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 2.09.2018 - 20:27
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

...a to tofu se přidává kdy? s tou smetanou?

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty