Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bábovka z kukuřičné mouky
Autor: neznámý
Datum přidání 09.04.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 75 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

200g kukuřičné mouky

  • 200g špaldové mouky
  • 100g hladké mouky
  • 50g třtinového cukru nebo fruktózy
  • 1 šlehačka
  • 4 ks vajec
  • 1 vanilkový cukr
  • prášek do pečiva
  • kakao

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,75 g 44,05 g 12,58 g 1 332,15 kJ (318 kcal)
celkově 70,00 g 352,41 g 100,64 g 10 657,18 kJ (2545 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Vejce smícháme s cukrem a šlehačkou, poté přisypeme mouky a důkladně promícháme. Těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho přimícháme kakao. Formu na bábovku pečlivě vymažeme máslem a vysypeme špaldovou moukou. Postupně pomocí lžíce vrstvíme nejprve světlé těsto, poté tmavé těsto a zakončíme světlým. Bábovku vkládáme do středně vyhřáté trouby, pečeme podle formy přibližně hodinu a čtvrt. 

Tipy na vylepšení

Do těsta můžeme zakápnout trochu aromatického citrónového oleje nebo přidat nastrouhanou chemicky neošetřenou citrónovou kůru.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Milada | 9.04.2011 - 19:03
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Bábovka je výborná, velice jemné chuti a to zřejmě zásluhou kukuřičné mouky. děkuji za recept.

Alča | 9.04.2011 - 19:03

Mohu se zeptat, zda špaldová mouka může být celozrnná?

Alča | 9.04.2011 - 19:03
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Zkoušela jsem a na mě je moc suchá

karča | 9.04.2011 - 19:03
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Přestože jsem do těsta nastrouhala jablko na zvláčnění, byla bábovka suchá a tak nějak bez chuti. Manžel si pochutnal, já moc ne.

Lucka | 9.04.2011 - 19:03
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Já jsem si pochutnala, nepřišlo mi ani že by byla suchá, asi díky té šlehačce, ráda znovu udělám.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty