Zdravé recepty


Kung Pao
Autor: Kewar
Datum přidání 03.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 0,5 kg kuřecího masa bez kosti 
  • 3 polévkové lžíce sojové omáčky
  • 2 polévkové lžíce rýžového vína
  • 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 polévková lžíce vinného octa
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • 2 sušené chilli papričky
  • 1 polévková lžíce zázvoru (strouhaného)
  • 3-4 stroužky česneku (prolisovaný)
  • 1/4 šálku loupaných buráků nebo mandlí
  • 2x paprika
  • 400 g rýže
  • olej na smažení 
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 31,84 g 74,75 g 13,51 g 2 341,78 kJ (559 kcal)
celkově 159,20 g 373,77 g 67,53 g 11 708,89 kJ (2796 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve je potřeba si připravit marinádu na maso. Smícháme 1 polévkovou lžíci sojové omáčky, 1 polévkovou lžíci vína a 1 polévkovou lžíci kukuřičného škrobu. Dobře promícháme a do připravené marinády vložíme na kostky nebo na nudličky nakrájené maso. Necháme marinovat cca 5-10 minut. Mezitím si nakrájíme papriku na středně velké kousky, prolisujeme nebo utřeme česnek a nastrouháme zázvor. Jako poslední je potřeba si připravit omáčku. Smícháme 1 polévkovou lžíci vinného octa, 2 polévkové lžíce sojové omáčky, 1 polévkovou lžíci oleje, 1 polévkovou lžíci vína, 1 polévková lžíce cukru, 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu. Omáčku je potřeba dobře promíchat, aby se rozpustil i cukr. Docela často se usazuje na dně. Teď už k samotnému vaření. V rozpáleném oleji osmažíme marinované kuřecí maso cca 2 - 4 minuty. Je potřeba použít větší množství oleje - cca 2 šálky, aby maso bylo ponořené. Během smažení ho promícháme, aby se nám kousky masa od sebe oddělily. Hotové maso dáme stranou, aby z něj mohl trochu odkapat olej. Na dvou lžících oleje opečeme chilli papričky. Chilli je potřeba nechat pouze mírně ztmavnout. Pokud ho necháme zčernat, tak zhořkne. Přidáme prolisovaný česnek, strouhaný zázvor a mírně opečeme. Pak přidáme papriku a osmažené maso. Vše dobře promícháme a necháme trochu dusit, aby změkla paprika. Jakmile je paprika měkká, přidáme buráky nebo mandle a zálivku. Dobře promícháme a je hotovo. Podáváme s rýží.

Tipy na vylepšení

Místo rýžového vína můžeme použit klidně takové víno, jaké nám chutná. 


Přidat komentář

Pro přidání komentáře musíte být přihlášen.

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Další zajímavé recepty