Zdravé recepty


Kung Pao
Autor: Kewar
Datum přidání 03.11.2012
Druh receptu Oběd
Výživové skupiny
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
  Přidat vlastní foto

Ingredience

  • 0,5 kg kuřecí maso bez kosti 
  • 3x polévková lžíce sojové omáčky
  • 2x polévková lžíce rýžového vína
  • 2x polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 1x polévková lžíce vinného octa
  • 1x polévková lžíce cukru
  • 2x sušené chilli papričky
  • 1x polévková lžíce zázvoru (strouhaného)
  • 1x polévková lžíce česneku cca 3-4 stroužky (prolisovaný)
  • 1/4 šálku loupaných buráků nebo mandlí
  • 2x paprika
  • rýže podle počtu osob
  • olej na smažení 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejprve je potřeba si připravit marinádu na maso. Smíchejte :1 polévková lžíce sojové omáčky, 1 polévková lžíce vína, 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu. Dobře promíchejte a do připravené marinády vložte na kostky nebo na nudličky nakrájené maso. Nechte marinovat cca 5-10 minut. Mezi tím si nakrájíme papriku na středně velké kousky, prolisujeme nebo utřeme česnek a nastrouháme zázvor.Jako poslední je potřeba si připravit omáčku Smíchejte :1 polévková lžíce  vinného octa, 2 polévkové lžíce  sojové omáčky, 1 polévková lžíce oleje, 1 polévková lžíce vína, 1 polévková lžíce cukru, 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu. Omáčku je potřeba dobře promíchat aby se rozpustil i cukr. Docela často se rád usazuje na dně :-)Teď už k samotnému vařeníV rozpáleném oleji osmažit marinované kuřecí maso  cca 2 - 4 minuty Je potřeba použít větší množství oleje cca 2 šálky aby maso bylo ponořené. Během smažení ho promíchejte aby se Vám kousky masa od sebe oddělili. Hotové maso dejte stranou aby z něj mohl trochu odkapat olej.Na dvou lžících oleje opečte chilli papričky. Chilli je potřeba nechat pouze mírně ztmavnout, Pokud ho necháte zčernat tak Vám zhořkne.Přidejte prolisovaný česnek a strouhaný zázvor a mírně opečte. Pak přidejte papriku a  osmažené maso. Vše dobře promíchejte a nechte trochu dusit aby změkla paprika. Jakmile je paprika měkká přidejte buráky nebo mandle a zálivku. Dobře promíchejte a je hotovo. Podávejte s rýží.

Příběh receptu

Docela dlouho jsem hledal takový ten recept na pravé čínské Kung-Pao. Ale vzhledem k tomu že je to s Kung Paem podobně jako u nás s gulášem, tedy co domácnost to jiný recept tak jsem našel jeden kde se dají dobře sehnat všechny suroviny, je jednoduchý na přípravu a hlavně chutná to výborně :-)

Tipy na vylepšení

Místo rýžového vína můžete použit klidně takové víno jaké Vám chutná. Už jsem to dělal z bílého i červeného a na chutí to určitě neubralo. :-)Důležitá je dobrá sojovka, ideální je "SOJOVÁ OMÁČKA ČÍNSKÁ - tmavá" 


Přidat komentář

Pro přidání komentáře musíte být přihlášen.

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Další zajímavé recepty