Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Linecké cukroví z ovesných vloček a s domácí marmeládou
Autor: eoon@
Datum přidání 23.12.2013
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 8 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 125 g mouky z ovesných vloček
  • 100 g mouky bio pšeničné celozrnné
  • 85 g másla
  • 85 g třtinového cukru
  • 5 lžic vody

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,96 g 23,69 g 8,35 g 763,13 kJ (182 kcal)
celkově 29,65 g 236,87 g 83,53 g 7 631,33 kJ (1823 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do menšího kastrůlku nasypeme cukr a 5 lžic studené vody. To svaříme, až se cukr úplně rozpustí. Mezitím si rozdrtíme ovesné vločky, ze kterých vytvoříme ovesnou mouku (nebo použijeme již koupenou mouku).Tu pak smícháme se pšeničnou moukou celozrnnou. Do suchých ingrediencí dáme změklé máslo a zalijeme cukrovým rozvarem. Vzniklé těsto je poměrně řídké. Po smíchání všech ingrediencí řidší těsto vložíme do lednice, kde ztuhne (nejlépe přes noc). Po vyndání těsto propracujeme na pomoučněném vále a vykrajujeme různé tvary. Ty pokládáme na suchý plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi na 170 stupňů cca 8 minut. Raději hlídáme a vyndáme hned, jak chytnou správnou narůžovělou barvičku. Poté už jen slepujeme naší domácí rybízovou (či jahodou, meruňkovou a jinou marmeládou), kdo co má rád. Můžeme dozdobit domácí čokoládovou polevou (74% čokoláda + trocha másla).


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

lineckecukrovi@ | 23.11.2015 - 21:00

psenicnou mouku nahradte komplet ryzovou hladkou nebo jeste lepe ryzovou lepivou (glutinous) a pridejte 1/2lzc guarove gumy. pak to nechte odlezet nejvice 1 hodinu v lednici. znova propracujte a asi bude treba po troskach pridavat vodu, aby se testo nedrobilo a slo vyvalet. peklo se to na 170 jen horkovzduchem nejakych 20 minut.

carme | 5.01.2014 - 14:43
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Velmi dobré cukrovíčko, Ideální slepené domácím džemem, já použila jahodový. Díky nově pořízené minutce se mi nestalo, jak u mě bývá zvykem připálení. To si člověk válí a vykrajuje další plech a než se naděje, kytičky jsou spálené. Díky za recept, už jsem ho doporučila i mamce.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty