Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Syrové kuřecí maso – jak s ním bezpečně zacházet….

Publikováno: 08.12.2020     Autor: FÉR potravina

Vzhledem k dnešní komplikované situaci vaří doma více lidí, než kdykoliv předtím. Irský úřad pro bezpečnost potravin (FSAI) proto zveřejnil několik opatření při zacházení se syrovým kuřecím masem.


Mnoho lidí si vzhledem k dnešní komplikované době vaří doma ze základních surovin a někteří dokonce poprvé. A právě teď je vhodná doba na osvojení si správných hygienických návyků, ať už v oblasti osobní hygieny, tak v oblasti bezpečnosti potravin.

Ray Dolan, generální ředitel organizace Safefood, řekl: „Rádi bychom připomněli, že pokud připravujete kuřecí maso, nikdy ho neoplachujte. V domnění, že ho čistíte, ve skutečnosti šíříte škodlivé bakterie, a to až do výšky 80 cm. Pouze důkladnou tepelnou úpravou, docílíme zničení bakterií, které způsobují onemocnění z potravin.“

Mezi základní pravidla patří, nikdy neoplachovat syrové kuřecí maso, tím zamezíme především kontaminaci dalších potravin a kuchyňských povrchů. Skladování kuřecího masa při správných teplotách a dbát na dostatečnou tepelnou úpravu. To znamená, že teplota uvnitř masa dosáhne 75 °C a tím dojde ke zničení bakterií. Zdroj: https://www.bezpecnostpotravin.cz/jak-bezpecne-zachazet-se-syrovym-kurecim-masem.aspx https://www.fsai.ie/news_centre/press_releases/world_food_safety_day_04062020.html

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?