Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Předsevzetí pro rok 2024

Publikováno: 04.01.2024     Autor: FÉR potravina

Dáváte si novoroční předsevzetí? Že zhubnete? Začnete dříve vstávat? Budete si lépe plánovat práci? Přestanete odkládat úkoly?


Co takhle letos zkusit přidat budu nakupovat jen to, co opravdu potřebuji, abychom pomohli každý z nás v rámci plýtvání. A není to jen o zbytečných nákupech, ale je dobré naučit se využívat každou část zakoupených potravin. O plýtvání jsme toho napsali již mnoho a vždy končíme u toho, že musíme začít u sebe neb nejvíce potravinového odpadu vyprodukují domácnosti! A pokud byste chtěli vědět ještě více nebo se chtěli zapojit do některého z projektů „zachraň jídlo“, tak se stačí podívat na jejich webovky.

Dalším předsevzetím by třeba mohlo být i omezení zbytečných obalů. Vždyť ne vše musím balit do igelitu a pak ho doma vyhodit. Co zkusit občas nakoupit v bezobalových obchodech nebo využít možnost „otoč obal“.

No pak co takhle kupovat jen lokální, co nejméně zpracované potraviny. Pořád si stěžujeme, že u nás potraviny nejsou jako v okolních zemích…ale o no to je hodně o nás…když se dobře rozhlédnete, tak nejen na vesnicích, ale i v blízkém okolí měst se dá nakupovat přímo od sedláků nebo malých pěstitelů. Bez přirážek obchodníků, čerstvé…

A jedno předsevzetí, které by potěšilo nás – koukejte na etikety, ať víte co kupujete a jíte...

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?