Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kapr třikrát jinak aneb recepty od našeho podporovatele

Publikováno: 14.12.2020     Autor: FÉR potravina

Máte raději klasiku ve formě smaženého kapra nebo vyzkoušíte nějakou novinku? Zkuste se podívat na recepty od jednoho z našich podporovatelů.


K Vánocům kapr zkrátka patří. Mnoho z nás si ho během roku jindy ani nedopřejte, kromě klasické smažené varianty se však dá využít i k přípravě svačiny či luxusního menu.

Smažený kapr

Protože smažený kapr je tradičním jídlem, které si na Štědrý den dává většina z nás, začneme tímto receptem. Postačí vám 4 filety z kapra, strouhanka, sádlo, hladká mouka, vejce, citron a sůl. Detailní návod najdete zde.

Kapří hranolky s citronovou majonézou

Honí vás mlsná, anebo vám zbyl kus kapra od Vánoc? Vyzkoušejte hranolky z kapra s citronovou majonézou, které chutnají opravdu božsky. Jedná se o něco málo složitější přípravu než u klasického smaženého kapra, ale rozhodně to stojí za to. Celý recept je k dispozici zde.

Pečený kapr na másle se šalvějí

Máte kapra spojeného jen se strouhankou a smaženým? Změňte si o této chutné rybě obrázek. Z kapřích filetů můžete vykouzlit i opravdu zdravé a luxusní jídlo, které potěší každého. A zase o tolik složitější to není. Připravte si filety z kapra, bílé víno, máslo, hladkou mouku, šalvěj, pepř a sůl. Celý recept si přečtěte tady.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?