Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Grilovaný zeleninový salát
Autor: Teribald
Datum přidání 23.02.2015
Druh receptu Oběd, Příloha, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 8 ks cherry rajčátek
  • 1 zelená paprika
  • 2 větší žampiony
  • olivový olej
  • sůl
  • drcený pepř
  • 1 stroužek česneku

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,17 g 9,04 g 5,78 g 401,72 kJ (96 kcal)
celkově 6,35 g 18,08 g 11,57 g 803,43 kJ (192 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Papriku nakrájíme na proužky, které ještě překrojíme napůl (aby se nám salát lépe jedl), žampiony na silnější plátky a cherry rajčátka rozkrojíme také napůl. Zeleninu tepelně upravujeme, buďto na elektrickém grilu, nebo na pánvičce, kterou si lehce pokapeme olejem a necháme rozehřát. Začneme s paprikou a žampiony (jelikož jsou tvrdší), a když už je zelenina ogrilovaná/opečená, přidáme na poslední minutku rajčátka. Ty necháme ogrilovat jen chvilinku, abychom z nich neměli kaši.

Mezitím si připravíme zálivku: smícháme si trochu olivového oleje, sůl, drcený pepř a drcený česnek. Ogrilovanou zeleninu přendáme do mísy, zalijeme ji připravenou zálivkou, pořádně promícháme a popřípadě ještě lehce dosolíme nebo dopepříme.

Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu nebo jíme samotné či s rozpečeným pečivem z trouby.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Teribald | 24.02.2015 - 13:57
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty