Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zápražková polévka se zeleninou
Autor: neznámý
Datum přidání 08.08.2012
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 velká mrkev s natí v bio kvalitě
  • 1 petržel 
  • 1 vejce
  • 1 lžíce másla
  • 2 hrsti písmenek z kukuřičné mouky
  • 1 hrst pórku
  • 5 lžic krupice
  • voda
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,93 g 32,66 g 3,15 g 759,84 kJ (181 kcal)
celkově 19,71 g 130,66 g 12,59 g 3 039,38 kJ (726 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na másle osmahneme na hrubo nastrouhanou mrkev s petrželí, zhruba v polovině přisypeme krupici a dosmahneme. Zalijeme vodou, vsypeme písmenka, přidáme nať z mrkve a osolíme. Vaříme do změknutí. Pokud neseženeme nať z mrkve v bio kvalitě, můžeme dát na vývar oloupanou cibuli. Jsou-li písmenka téměř měkká, vyndáme nať z hrnce a přidáme na kousky pokrájený pórek. Už jen krátce povaříme a na závěr přidáme rozšlehané vajíčko. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 12.07.2016 - 22:32
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Polévka výborná, hustá a ani mi v tom to maso nechybělo,jak se to povedlo :-) to budu dělat častěji, mňam :-p

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty