Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapékaná krůtí kapsa
Autor: Lucka
Datum přidání 01.09.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 2 krůtí řízky
  • 1 malá paprika
  • 1/2 cibule
  • žampiony
  • 2-3 lžíce kvalitní hořčice
  • uzený eidamský sýr
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 39,63 g 9,16 g 20,92 g 1 618,13 kJ (386 kcal)
celkově 79,27 g 18,31 g 41,83 g 3 236,25 kJ (773 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Připravíme si krůtí maso a osolíme, na olivovém oleji orestujeme, mezitím si pánvičce uděláme směs z 1/2 jemně pokrájené cibule, žampionů a papriky a orestovanou směs odstavíme. Masíčko si vytřeme nějakou kvalitní hořčicí (třeba i dijonskou) a poklademe směsí na kterou dáme nakonec plátkový uzený eidamský sýr, do kterého maso s náplní jakoby zabalíme, aby drželo pohromadě. Nakonec dám maso ještě zapéct tak, dokud se sýr nezačně rozpouštět a zlátnout, tím i spojí směs s masíčkem, takže se nerozpadá a je to krásně šťavnaté, jen to chce hlídat, aby se sýr neroztekl úplně. Jako přílohu jsme zvolili rýži nebo brambory.

Tipy na vylepšení

Dělala jsem takto i z kuřecího masa a chuť byla také vyníkající.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 13.05.2017 - 12:28
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Bylo to moc dobré. Jen jsem neměla eidam plátkový,tak jsem to posypala parmazánem. A když jsem to dala zapéct,tak jsem to ještě podlila vodou,aby to nebylo suché a bylo to moc dobré :-)

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty