Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený květák
Autor: Eva
Datum přidání 27.06.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 – 2 květáky /podle toho jak jsou velké/
  • střední celer
  • 6 vajec /na 2 velké květáky, jinak méně/
  • špaldová mouka
  • sůl, kudrnatá petrželka
  • máslo
  • cibule

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Květák překulíme varem a nakrájíme na drobnější kousky. Celer nastrouháme na hrubším struhadle a syrový přidáme ke květáku. Promícháme se šesti žloutky a se solí. Cibuli a kudrnatou petrželku pokrájíme na drobno, zahustíme  mírně špaldovou moukou hladkou. Ušleháme sníh ze 6 bílků a promícháme. Na pečícím papírem vyložený plech rozetřeme květákovou směs a poklademe navrch pár tenkými plátky másla.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty