Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená sýrová pohanka s dýní
Autor: Lucka
Datum přidání 06.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300g pohanky lámanky nebo krup
  • kousek nadrobno pokrájené dýně (domácí)
  • 250g tvrdého sýra (přidala jsem i kousek nivy)
  • 1 stroužek česneku
  • 3 vejce domácí
  • mořská sůl
  • máslo na vymazání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 64,69 g 147,69 g 51,75 g 5 076,57 kJ (1212 kcal)
celkově 129,38 g 295,39 g 103,51 g 10 153,13 kJ (2425 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdřív jsem si připravila pohanku podle návodu doměkka a poté smíchala s drobně pokrájenou dýní (nebo cuketou), přidáme stroužek česneku a osolíme podle chuti. Dobře společně promícháme, dále si vymažeme zapékací formu máslem a vsypeme pohanku s dýní, na povrch přijde nastrouhaný tvrdý sýr, já ještě přidala kousek nivy na provonění:) Rozšleháme si vejce a celé zalijeme. Dáváme do předem vyhřáté trouby na 180°C, dokud se povrch krásně dozlatova nezapeče a vytvoří krustičku, já pekla asi 45-50 minut, podle trouby.

Tipy na vylepšení

Na závěr můžeme ještě posypat i různými semínky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty