Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Velikonoční beránek s oříšky
Autor: Eva
Datum přidání 07.04.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 155 g špaldové mouky celozrnné hladké
  • 25 g mouky polohrubé pšeničné
  • 130 g cukru třtinového
  • 3/4 sáčku vanilkového cukru
  • 1/2 lžičky citronové kůry BIO
  • 3 vejce
  • 6 lžic oleje
  • 6 lžic horké vody
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 24 - 30 g vlašských ořechů

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

3 žloutky šleháme s třtinovým cukrem, přidáme vanilkový cukr a postupně 6 lžic oleje, 6 lžic horké vody a citronovou kůru. Zamícháme mouku s práškem do pečiva. Nameleme ořechy, ušleháme z bílků sníh a společně do těsta už nešleháme, ale jemně vmícháme stěrkou.Řádně vymažeme formu beránka máslem a vysypeme moukou, vlijeme těsto. Přiklopíme a pečeme 160- 170 stupňů C.Upečeného beránka dozdobíme rozinkami, které jsme z jedné strany pomazali máslem, aby držely. Do čumáčku zapíchneme snítky zelené travičky a chudobku a na krk uvážeme červenou stuhu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Lucka | 7.04.2012 - 18:27
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dělám stejný základ, akorát do těsta pro lepší vůni a chuť přidávám i lžíci medu a rozinky máčené v rumíku. Nakonec ještě čoko polevu a to je bašta:)

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty