Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špenátový štrúdl
Autor: neznámý
Datum přidání 02.08.2010
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Těsto:
  • 220 g špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička olivového oleje
  • trochu studeného mléka
  • špetka soli 
 
Na pomazání:
  • olivový olej
  • 2 hrsti slunečnicových semínek
 
Náplň:
  • 450 g mraženého špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička másla
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,05 g 24,09 g 17,50 g 1 165,79 kJ (278 kcal)
celkově 56,39 g 192,76 g 140,04 g 9 326,29 kJ (2227 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve si vytvoříme náplň. Česnek oloupeme, prolisujeme a dáme společně se špenátem do hrnce. Osolíme, přidáme máslo a dusíme pod pokličkou. Mouku smícháme s vajíčkem, špetkou solí a olivovým olejem, přidáme na kousky nakrájené máslo pokojové teploty. Začínáme pomalu hnít těsto, do kterého přiléváme po troškách mléko, dokud se nám nevytvoří vláčné těsto. Na pomoučněném vále vyválíme placku a potřeme uvařeným špenátem. Srolujeme, lehce pokapeme olivovým olejem a posypeme sezamovými semínky. Štrúdl přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 35 minut. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty