Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špenátová roláda od sousedky
Autor: Lucka
Datum přidání 01.10.2011
Druh receptu Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g listového špenátu (dávám mražený porcovaný )
  • 4 vejce
  • 2 lžíce hustého smetanového jogurtu
  • 5 lžic hladké mouky špaldové
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • česnek
  • vegeta
  • sůl
 houbová pomazánka :
  •  lžička hořčice
  • sterilované houby-pokrájené

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdřív si špenát necháme rozmrazit, mezitím si žloutky smíchám s jogurtem, přidám špenát, mouku s práškem do pečiva, pořádně promícháme a osolíme, podle chuti dávám vegetu. Potom si ušlehám bílky a přimíchám ke špenátu .Na připravený plech (potírám olejem aby to šlo líp odloupnout z papíru) a rozetřu rovnoměrně špenátovou směs. Pečeme cca 25 minut na 180°C (až na povrchu zezlátne a zpevní). Necháme vychladnout a mezitím si připravíme pomazánku z uvedených surovin. Lze udělat i z jiné pomazánky kterou máte rádi, v tomhle případě se ale hodí nejvíce houbová, případně houbový krém/ tvaroh apod. Můžeme přidat i cibulku kdo má rád, potřu směsí roládu, zabalím a hotové podávám třeba jako předkrm.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty