Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Španělská rajčatová polévka
Autor: neznámý
Datum přidání 02.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 nasekaná cibule
  • 3 prolisované stroužky česneku
  • 1 nakrájená zelená paprika
  • 1/2 lžičky chilli koření
  • 450 g nakrájených rajčat
  • 200 g celozrnného žitného chleba
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • čerstvě nasekaná bazalka a cherry rajčátka na ozdobu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,88 g 34,05 g 11,02 g 1 081,15 kJ (258 kcal)
celkově 23,53 g 136,19 g 44,06 g 4 324,59 kJ (1033 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V hlubší pánvi smícháme cibuli, česnek a papriku, přidáme chilli koření a rajčata a dusíme do zhoustnutí. Vmícháme kostky celozrnného žitného chleba, podlijeme vývarem a vaříme asi 10 - 15 minut. Polévka by měla být hustá a chleba úplně rozmočený.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sidoniusp@ | 6.10.2015 - 21:56
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborná polévka - není co dodat

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty