Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Smetanové brambory s nivou
Autor: neznámý
Datum přidání 01.07.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 ½ kg brambor
  • 119 g nastrouhané nivy
  • 200 g zakysané smetany
  • 3 ks vajíček
  • máslo na vymazání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 14,48 g 45,13 g 19,91 g 1 868,45 kJ (446 kcal)
celkově 86,85 g 270,79 g 119,45 g 11 210,72 kJ (2678 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce,  poté oloupeme a nakrájíme na kolečka. V misce smícháme vajíčka se zakysanou smetanou a nivou. Vymažeme máslem zapékací mísu, nasypeme  brambory a zalijeme polovinou připravené směsi ze zakysané smetany. Vše důkladně promícháme, urovnáme brambory a nakonec přelijeme druhou polovinou směsi. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 30-40 minut. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

jalamo@ | 6.11.2015 - 17:25
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Recept vypadá slibně, hned zítra vyzkouším.

r.neumanova@ | 22.09.2014 - 11:58

Uz ted mam na to chut vyzkousim.

konhy | 7.01.2014 - 12:41
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Pochutnali jsme si na tom :)

nanuko.x | 3.11.2013 - 19:57
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

MŇAM :-)

mike7777777@ | 1.07.2010 - 18:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nechápu proč toto jídlo patří do kategorie zdravé recepty, když niva obsahuje kolem 54% tuku v sušině, to znamená, že ve 100g nivy je 54g tuku, což je opravdu hodně více než v hermelínu či mozzarelle a k tomu ještě tučná smetana.. Toto jídlo je opravdu těžké avšak nikoliv zdravé, nicméně chutné. Takže co se týče chuti, určitě super, ale pro ty z vás, kteří chtějí jíst opravdu zdravě, případně zredukovat váhu to není vhodné.

Luctum | 1.07.2010 - 18:08

Tenhle recept je rýchlý a chutná moc dobře.Akorát jsem přidala krůtí šunku a 12% smetanu na vaření.Manželovi také moc chutnalo.

Fola | 1.07.2010 - 18:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

k.samanta@ | 1.07.2010 - 18:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tohle vypadá moc dobře. Určitě vyzkouším :)

Lasman | 1.07.2010 - 18:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Pridal jsem jen nejake koreni. Ac je toto jidlo kalorictejsi,tak hodinu po dojedeni na me nepadla takova ta unava jako u jinych jidel. Ze by to bylo tim, ze potraviny jsou bez Ecek?

dajenka.z@ | 1.07.2010 - 18:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

ajkap7@ | 1.07.2010 - 18:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

mike7777777, 54% tuku v sušine neznamená, že v 100 g syra je 54 g tuku, syr predsa nie je len sušina. A po druhé, zdravá potravina neznamená, že musí nízkotučná, veď podľa odborníkov potrebujeme 30% enrgetického príjmu pokryť príjmom tukov.Tuk je potrebný na správne fungovanie nášho tela presne tak ako bielkoviny a sachridy. Aj názory na mliečny tuk u odborníkov sa rôznia, niekedy sa odporúčalo jeho príjem obmedzovať kvôli cholesterolu, výsledky najnovších výskumov vzali mliečne výrobky s obsahom tuku na milosť. Ja zdravú potravinu chápem ako potravinu, ktorá je získaná z prírodných zdrojov čo najšetrnejšími, prírodnými postupmi , tak aby v nej chémické pridané látky boli zastúpené čo v najmenšej miere, prípadne sa v nej vôbec nenachádzali. A zdravé recepty na tomto portáli sú chápané práve ako recepty, ktoré využívajú takéto zdravé potaviny. Na druhej strane, áno, máš pravdu, tento recept je veľmi kalorický, tak ak potrebujem ustrážiť množstvo prijatých kalórii, záleží na množstve, ktoré z neho zjem, neuvarila by som ho na večeru ale napr. na obed. Žiť zdravo znamená aj sa veľa hýbať a kto má dostatok pohybu, môže si dopriať viac. Ani nízkotučný jogurt nie je zdravší ako jogurt s vyšším obsahom tuku. Odstránenie tuku má za následok jeho zahusťovanie modifikovanými škrobmi. Je to zbytočná technológia ktorá zmení prírodný zdraviu prospešný produkt na produkt ochudobnený o prírodné živiny. Možno stačí do jedla pridať namiesto nízkotučného menej tučného jogurtu získaš na chuti a hlavne na zdraví. To na margo tvojho komentára k receptu na tvarohovú pomazánku Mne nivové zemiaky chutili. Podávam k nemu zeleninový šalát, teraz v lete je najlepší paradajkový.

Milada | 1.07.2010 - 18:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Ochutnala jsem a je to výborné

Lucka | 1.07.2010 - 18:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné, důkazem byl kamarád, který jinak nemá rád nivu a ještě si přidal! :-)

Pavlouš | 1.07.2010 - 18:08

Kamísek: Akorát mi nějak nedává smysl, proč jste tady asi u tří receptů hodnotila chuť a obtížnost, když píšete, že jste je ještě nedělala. Ještě se vám nestalo, že recept nechutnal tak, jak zněl, popř. bylo mnohem těžší ho připravit, než se zdálo? Takotá hodnocení předem nejsou moc objektivní...

Kamísek | 1.07.2010 - 18:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vyzkouším

Sunriska | 1.07.2010 - 18:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jeden z mých oblíbených receptů! Rychlé a velice chutné...S česnekem to má ty pravé grády! :)

Alča | 1.07.2010 - 18:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc dobrý recept, jen moc dietní teda není :-D

Kač | 1.07.2010 - 18:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

cucumber1@ | 1.07.2010 - 18:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Áááá, donuťte mě jednou někdo udělat jídlo přesně podle receptu :-D Takže, přidala jsem tam cibulku, smetanu na vaření a v ní jsem rozšlehala koření s tou zakysanou smetanou a česnek, nastrouhala na brambory nivu a polila tou směskou... A psst, mezi brambůrky propašovala trochu anglický slaniny, přítel by mi to bez masa nejedl :-))) Takže už ne tak úplně zdravé, ale je to dobrůtka teda! :-)

M.Vrbenikova@ | 1.07.2010 - 18:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Zkusila opravdu výborné mnam mnam

carme | 1.07.2010 - 18:08
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vypadá to luxusně, už teď se mi sbíhají sliny a to ještě nevím jak to chutná :)

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty