Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Salát z quinoi, kořenové zeleniny a tofu
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 22.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 200 g uvařené quinoi
  • 100 g uvařené cizrny
  • 100 g zelí 
  • 2 lžíce oleje
  • 2 malé mrkve
  • 1 malá petržel
  • 1 cibulka
  • 1/2 marinovaného tofu
  • 2 dcl rajčatového pyré
  • oblíbené koření (např. tandori masala, sušenou zeleninu - vegeta bez soli a glutamátu)
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 17,57 g 49,69 g 10,88 g 1 568,71 kJ (375 kcal)
celkově 70,29 g 198,76 g 43,53 g 6 274,84 kJ (1499 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Den dopředu si namočíme cizrnu. Druhý den z ní slijeme vodu, dáme vodu novou a uvaříme ji. Pro lepší stravitelnost můžeme přidat kousek mořské řasy. V dalším hrnci uvaříme quinou. Vaří se stejně jako rýže - 1 díl quinoi, 2 díly vody.  Na pánvi na oleji osmahneme nahrubo nastrouhanou cibuli, mrkev, zelí a petržel. Poté přihodíme na kostičky nakrájené tofu. Až bude vše krásně opečené, přidáme rajčatové pyré, koření a bylinky. Ochutíme. Poté přimícháme uvařenou cizrnu a quinou. Servírujeme posypané nastrouhaným bílým tofu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Danah | 22.03.2012 - 15:22

Quinoa je fajn.Mám ji ráda, ale vaří se neskutečně dlouho. :-)))

Nejnovější články

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Další zajímavé recepty