Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Salát z jáhel, brokolice a sušených rajčat
Autor: neznámý
Datum přidání 26.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 70 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 250 g jáhel
  • 200 g brokolice
  • 1 červená cibule
  • 6 sušených rajčat
  • hrst zelených anebo černých olív
  • hrst petrželové natě
  • olivový olej
  • plátek másla
  • citrónová šťáva podle chuti
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,28 g 49,72 g 13,83 g 1 463,63 kJ (350 kcal)
celkově 20,56 g 99,43 g 27,66 g 2 927,26 kJ (699 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jáhly 2x propláchneme a vaříme v zeleninovém vývaru. Po uvaření přidáme plátek másla na zjemnění. Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit na max. 3 minuty do osolené vody. Vaříme, dokud nebude hotová na skus. Cibuli. olivy, rajčata a petrželovou nať nakrájíme nadrobno. Uvařené jáhly smícháme s cibulí, olivami, brokolicí a petrželovou natí a dochutíme lehce solí, kořením a citrónovou šťávou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty