Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rychlá buchta z jablek
Autor: Dita
Datum přidání 02.08.2010
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 5 ks jablek (šťavnatých, sladkých)
  • 400 g špaldové mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 200 g zakysané smetany
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 50 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 1 ks kypřícího prášku bez fosfátů
  • trochu mléka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,02 g 41,62 g 8,61 g 1 108,38 kJ (265 kcal)
celkově 72,21 g 499,45 g 103,30 g 13 300,58 kJ (3177 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jablka omyjeme, okrájíme slupku a zbavíme jádřinců, poté je nastrouháme na hrubém struhadle. Všechny ingredience smícháme a důkladně promícháme, přilijeme mléko tak, aby těsto nebylo husté ani řídké. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 35 minut dozlatova.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

dana.beranova@ | 2.08.2010 - 06:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

pokud pridate hrst drcenych orechu tak to nema chybu

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty