Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Ravioly po domácku se špenátem a sýrem
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 16.05.2011
Druh receptu Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200g hrubé mouky
  • 2PL olivového oleje
  • 140g čersvých listů špenátu
  • 100g Niva
  • 100g cibule
  • 100g strouhaného sýra
  • 4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 špetka oregana
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 špetka sušeného oregana
  • 1 špetka soli
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Do hrubé mouky zapracujte vejce, olivový olej a vyválejte hutné těsto. Vložte je do mikroténového sáčku a nechte v chladu 20 minut odpočinout. Špenátové listy spařte a po vytlačení vody je nasekejte a promíchejte s nastrouhaným plísňovým sýrem. Z nudlového těsta vyválejte tenký plát. Ten rozkrájejte rádýlkem na obdélníky. Na každý vložte část náplně, těsto přehněte a okraje umáčkněte vidličkou. Ravioly pak vařte ve vroucí osolené vodě podle velikosti 8 až 10 minut. Na olivovém oleji osmahněte cibulku a nakonec i nasekaný česnek. Potom přidejte rozsekaná konzervovaná rajčata, sůl a trochu oregana. Za stálého míchání vše duste, až se omáčka odvaří a zhoustne. Podávejte sypané sýrem a bazalkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Lucka | 16.05.2011 - 13:15
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty