Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Polévka s červenou čočkou a sladkou bramborou
Autor: Marie
Datum přidání 29.04.2013
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 větší cibule
  • 1 mrkev
  • 1 sladká brambora (batát)
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 150 g červené loupané čočky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička kurkumy
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,34 g 54,56 g 3,19 g 1 172,75 kJ (280 kcal)
celkově 49,36 g 218,25 g 12,74 g 4 691,00 kJ (1120 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na oleji si osmahneme na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájenou bramboru. Prolisujeme česnek, přidáme k zelenině a okořeníme (sůl, pepř, kurkuma). Potom přidáme protlak, zalijeme vývarem a povaříme, dokud není zelenina měkká. Nakonec přisypeme červenou čočku a chvíli povaříme. Odstavíme z plotny a necháme pod pokličkou dojít, dokud nebude čočka měkká.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty