Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohanka s tuňákem a cizrnou
Autor: neznámý
Datum přidání 13.07.2011
Druh receptu Oběd, Snídaně, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
180 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150g pohanky
  • 100g cizrny
  • 200g zelí
  • 185g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička petrželky
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 29,21 g 50,99 g 3,90 g 1 587,47 kJ (379 kcal)
celkově 87,62 g 152,96 g 11,71 g 4 762,41 kJ (1137 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pohanku a cizrnu smícháme dohromady, propereme a namočíme alespoň na tři hodiny. Jsou-li v pohance tmavé slupky odstraníme je. Vodu slijeme, nalijeme novou a dáme vařit se zelím, které jsme nakrájeli na malé kousky. Množství vody by mělo být asi 1 cm nad povrch pohanky a cizrny. Během vaření nesolíme ani není potřeba míchat. Jakmile se začne voda vařit, vaříme zhruba ještě 15 minut pod pokličkou na mírném ohni. Hrnec i s pokličkou zabalíme do utěrky a necháme dojít nejlépe zabalené v peřinách. Na pánvi ohřejeme tuňáka, přidáme uvařenou pohanku s cizrnou a zelím, ochutím solí, prolisovaným česnekem a ještě pár minut dohromady povaříme. Pohanku na talíři zdobíme petrželkou a můžeme podávat samotné či s chlebem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

lenka.gavlasova@ | 13.07.2011 - 09:19
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

S tuniakom mi moc nechutilo. Na druhý pokus som pripravila bez tuniaka a miesto toho dala 2x viac zelí, to už mi chutilo viac.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty