Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Plněná cuketa po italsku
Autor: Sunriska
Datum přidání 07.10.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 větší cuketa
  • 1/2 hrnku cizrny
  • 2 rajčata (nejlépe domácí)
  • 5 lžic rajčatového protlaku (já použila od Alnatury)
  • 3 stroužky česneku
  • bazalka 
  • pepř
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,35 g 13,14 g 0,82 g 288,55 kJ (69 kcal)
celkově 16,71 g 26,28 g 1,64 g 577,09 kJ (138 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Několik hodin předem si namočíme cizrnu a uvaříme do měkka. Cuketu řádně omyjeme a podélně rozkrojíme. Vydlabeme dužninu, kterou rovnou odebíráme na pánev. Lodičky položíme na plech s pečícím papírem. Cuketa hodně pouští vodu, takže vznikající vodu na dně postupně vyléváme. Rozehřejeme pánev a k cuketové dužnině přidáme pokrájená rajčata, protlak, česnek a dle chuti sůl. Vaříme, dokud se směs sama nezahustí odpařením vody. Poté dochutíme bazalkou a pepřem. Rozehřejeme troubu na 200°C. Na dno připravených lodiček vsypeme cizrnu, kterou zalijeme rajčatovou směsí. Dáme péct cca na 30 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Příběh receptu

Dostali jsme velkou cuketu, potřebovala rychle sdělat a zrovna jsem narazila na tento jednoduchý receptík, se kterým se ráda podělím. :)

Tipy na vylepšení

Samozřejmě na vrch patří sýr. Který - nechám na vás. My baštíme podle dělené stravy, takže jsme ho vynechali...;)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty