Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pečený losos na špenátu
Autor: neznámý
Datum přidání 09.01.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 ks filetu lososa
  • 200 g listového špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • citrónová šťáva
  • kokosový olej
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 24,12 g 8,19 g 18,47 g 1 344,32 kJ (321 kcal)
celkově 48,25 g 16,38 g 36,93 g 2 688,63 kJ (642 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Porce lososa omyjeme a podle chuti osolíme. Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme na drobno. Na kokosovém oleji osmahneme cibulku, přidáme česnek a po krátké chvíli omytý a na kousky pokrájený špenát, který jsme před tím ještě spařili. Podle chuti osolíme a společně podusíme pod pokličkou. V případě, že by se špenát připaloval, mírně podlijeme vodou a dále dusíme. Nakonec vmícháme pro zjemnění zakysanou smetanu. Rybí filet si upečeme v troubě. Lososa položíme na plech, který jsme vyložili alobalem. Zakápneme olivovým olejem, zabalíme a dáme péct do trouby. Po 20 minutách zkontrolujeme, zda je ryba již hotová. Pokud je měkká, alobal necháme rozbalený a necháme dopéct vrchní stranu. Na talíř servírujeme nejprve špenát, na který položíme rybí filet a pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme s bramborem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Pavlouš | 31.07.2016 - 14:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Naprosto vynikající oběd, doporučuji!!

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty