Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pečené zeleninové karbanátky s hráškovou kaší
Autor: Lucka
Datum přidání 18.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Karbanátky:
  • jemně nastrouhaná zelenina - mrkev, cuketa 
  • 150g Bio pšeničná mouka 
  • 2 domácí vajíčka
  • 1 stroužek česneku
  • trocha sušené majoránky
  • vegeta (bez glutamanu)
  • sůl
Kaše:
  • namočený a uvařený hrách (cca 400g)
  • 2-3 lžíce másla
  • plnotučné mléko dle potřeby
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na karbanátky si nastrouháme jemně zeleninu a smícháme s vajíčky, moukou, majoránkou a stroužkem česneku a podle chuti osolíme a přidáme vegetu. Pořádně promícháme a dáme péct na pečící papír do trouby, kdo nemá rád "sušší" tak na troše rostlinného oleje opeče s obou stran do zlatova. Na přípravu kaše si uvaříme do měkka hrách nebo koupíme již sterilizovaný, přidáme asi 3 lžíce másla, osolíme a hrách rozmixujeme do požadované konzistence, podle potřeby přidáváme plnotučné mléko, doporučuji více, protože já kaši měla spíš méně jemnější, příště dám víc, aby byla krémovější. Podáváme se zeleninovými bramboráčky. Byla to taková nouzová rychlovka:-)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 18.09.2012 - 08:33

Kdykoliv dělám podobné karbanátky nebo placičky, vždycky je peču, a aby nebyly suché, přistrouhám trochu sýra...:)

mrkvicka | 18.09.2012 - 08:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vynikající!

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty