Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Levanduľová panna cotta s karamelizovanými orieškami
Autor: neznámý
Datum přidání 26.09.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 70 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250ml smotany na šľahanie
  • 25g třtinového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 2 ČL medu
  • 3 plátky želatiny
  • 1 ČL levanduľových kvetov
  • hrsť orechov
  • 1 PL masla
  • 2 PL třtinového cukru

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Smotanu zmiešame se třtinovým a  semienkami z vanilkového lusku, medom a levanduľou. Plátky želatíny namočíme do vody na 4 minúty, pokiaľ nezačnú bobtnať. Smotanovú zmes zohrievame v hrnci, ale nesmie sa uvariť. Zo želatiny vyžmýkame vodu a pridáme do smotanovej zmesi. Zohrievame dokým sa želatina nerozpustí (vždy len zohrievame, NEVARÍME). Zmes nalejeme do nádob a necháme tuhnúť v chladničke na cca 5-6 hodín. Je dobré  vystlať nádoby potravinárskou fóliou,aby išli lahšie vyklopiť.Ideme na skaramelizované oriešky a polevu. V hrnci si rozpustíme hrubší plátok masla, pridáme orechy a smažíme dokiaľ nechytia farbu. Pridáme cukor a za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Orechy necháme vychladnúť  na papieri na pečenie, na ňom sa neprilepia. Do zvyšného karamelu primiešame sladkú smotanu a varíme do zhustnutia.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Lucka | 14.08.2014 - 06:10
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty